Go Back
–+ servings
andijviestamppot met gehakt in ketjap

andijviestamppot met pittig gehakt in ketjap

deze andijviestamppot met pittig gehakt in ketjap is weer eens iets anders dan met een rookworst
4.45 van 9 stemmen
Afdrukken Pin
Gang: avondeten
Keuken: Nederlandse
Trefwoord: andijviestamppot, gehakt, ketjap, pittig, pittig gehakt, stamppot
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 25 minuten
Totale tijd: 35 minuten
Porties: 4 personen

Ingrediënten

  • 500 gram gehakt
  • 1 ui gesnipperd (grote ui gebruiken)
  • 3 teentjes knoflook geraspt
  • 2 theelepels sambal oelek
  • 2 theelepels sambal badjak flinke theelepels
  • 3 eetlepels ketjap manis
  • 1 eetlepel bruine suiker
  • 1 eetlepel tomatenpuree
  • snuf vers gemalen zwarte peper en zout

ANDIJVIESTAMPPOT

  • 1,5 kilo iets kruimige aardappelen
  • 175 milliliter melk
  • klont roomboter
  • flinke snuf vers gemalen zwarte peper en zout
  • 75 gram extra belegen kaas geraspt
  • 250 gram andijvie fijn gesneden
  • 2 theelepels kerriepoeder

Instructies

  • Maak de andijviestamppot: kook de aardappelen gaar, giet deze af en stamp de aardappelen met de melk, kerriepoeder, peper, zout en klontje boter tot een puree. Spatel de andijvie erdoorheen en de geraspte kaas.
  • Als de aardappelen koken maak dan ook het gehakt in ketjap alvast klaar: verhit een klontje roomboter en een scheutje zonnebloemolie in een hapjespan. Fruit de uien met de knoflook, snuf peper, snuf zout, sambal badjak en sambal oelek voor 3-5 minuten. Voeg het gehakt toe en bak het gehakt op redelijk hoog vuur goudbruin en gaar. Voeg de tomatenpuree, bruine suiker en ketjap toe. Bak dit kort mee. Breng eventueel op smaak met extra peper/zout.
  • Serveer de andijviestamppot met het ketjap gehakt los of spatel het gehakt door de stamppot. Dit ziet er niet super smakelijk uit maar is wel ontzettend lekker.