Go Back
+ servings
aardappelsalade met tonijn

simpele aardappelsalade met tonijn

geniet van een frisse aardappelsalade met tonijn die ontzettend simpel te maken is
0 van 0 stemmen
Afdrukken Pin
Gang: Bijgerecht
Keuken: Italiaanse
Voorbereidingstijd: 5 minuten
Bereidingstijd: 20 minuten
Totale tijd: 25 minuten
Porties: 4 personen

Ingrediënten

  • 500 gram kruimige aardappelen geschild
  • 1 blikje tonijn ongeveer 140 gram (ik gebruikte Rio Mare met citroen en zwarte peper)
  • handje verse peterselie fijngehakt
  • 3 eetlepels Zaanse mayonaise meer als je een extra smeuïge salade wilt
  • snuf chilivlokken of pul biber pul biber zijn Turkse chilivlokken. Deze zijn echt super lekker!
  • flinke snuf vers gemalen zwarte peper en zout

Instructies

  • Kook de aardappelen beetgaar en giet de aardappelen af. Laat de aardappelen helemaal afkoelen. (liefst een nachtje in de koelkast)
  • Snijd de aardappelen in kleine blokjes. Giet het meeste vocht af van het blikje tonijn (niet alles want de olie heb je nodig voor smaak en smeuïgheid) Meng de aardappelen met de tonijn, mayonaise, chilivlokken, snuf peper en snuf zout. Bestrooi vlak voor serveren eventueel met nog extra zwarte peper en/of chilivlokken.
  • TIP 1: ook lekker met stukjes hardgekookte ei
    TIP 2: prak de stukjes aardappel iets fijner....dat eet fijner op brood of op een toastje