Ga terug
ovenschotel met prei, aardappelpuree en kruidig gehakt

ovenschotel met aardappelpuree, prei, paprika en kruidig gehakt

een simpele avondmaaltijd met puree, prei, gehakt en kruidig gehakt
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 30 minuten
Totale tijd: 40 minuten
Gang: avondeten
Keuken: Nederlandse
Trefwoord: aardappelpuree, gehakt, kruidig, ovenschotel, paprika, prei

Ingrediƫnten

  • 3 stuks prei gewassen en in fijne ringen gesneden
  • 1 stuk paprika in kleine blokjes gesneden
  • 1 stuk ui gesnipperd
  • 3 teentjes knoflook geraspt
  • 500 gram gehakt
  • 1 stuk groentebouillonblokje
  • 1 eetlepel sambal badjak
  • 1 eetlepel paprikapoeder
  • 2 theelepels kerriepoeder
  • 1 eetlepel tomatenpuree flinke eetlepel gebruiken
  • 100 gram extra belegen kaas geraspt
  • 1 eetlepel bloem

AARDAPPELPUREE

  • 1 kilo kruimige aardappelen geschild en in kleine stukjes gesneden
  • 100 milliliter melk
  • klontje roomboter optioneel
  • flinke snuf peper en zout
  • snuf nootmuskaat

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200 graden hetelucht. Kook de aardappelen gaar, giet af en stamp de aardappelen tot een puree met de melk, snuf peper, snuf zout en snuf nootmuskaat. Voeg eventueel een klontje roomboter toe voor extra smaak.
  • Als de aardappelen koken maak je het gehakt-groente mengsel: Verhit een scheutje olijfolie in een grote hapjespan. Bak de uien met de paprika, prei, knoflook, snuf peper, snuf zout en de sambal. (Bak ongeveer 3-5 minuten). Voeg het gehakt toe samen met 1 verkruimeld bouillonblokje, paprikapoeder en kerriepoeder. Bak tot het gehakt goudbruin en gaar is. Voeg dan de tomatenpuree toe en bak kort mee. Vervolgens voeg je de bloem toe en ook dit bak je kort mee.
  • Vet een ovenschaal in. Schep hierin de aardappelpuree, daarop schep je het gehakt-groente mengsel en vervolgens bestrooi je dit met geraspte kaas. Bak de ovenschotel 10-15 minuten in de oven.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Laat het ons weten @familieoverdekook