Ga terug
–+ servings
nasi met kip teriyaki

Simpele Nasi

een heerlijke smaakvolle en vooral simpele nasi
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 15 minuten
Totale tijd: 25 minuten
Gang: avondeten
Keuken: Aziatische
Trefwoord: nasi, simpel
Porties: 4 personen

Ingrediënten

  • 300 gram rijst afgekoeld (kook het liefst de rijst een dag van te voren)
  • 1 zak nasi groenten ongeveer 450 gram
  • 150 gram diepvries doperwten
  • 3 teentjes knoflook fijngehakt
  • 1 rode peper fijngehakt (zit soms bij de nasi groenten)
  • 1 ui gesnipperd
  • 100 gram plakjes ontbijtspek fijngesneden
  • 1 theelepel trassi
  • 1/2 eetlepel sambal badjak
  • 1 groente bouillonblokje
  • 1 eetlepel mirin optioneel
  • 1 ei geklutst

Instructies

  • Verhit een scheutje olie in een grote hapjespan of wok. Bak de uien met de knoflook, rode peper, sambal en spek. Voeg de trassi toe en verkruimel het bouillonblokje erbij. Bak dit kort mee. Voeg de nasi groenten toe en bak een paar minuten mee. (wij houden van bite dus ik bak de groenten niet te lang). Voeg de rijst en doperwten toe en schep de nasi goed door elkaar. Zet het vuur laag en roer het geklutste ei erdoorheen. Verwarm de nasi nog een paar minuten door. Breng eventueel op smaak met een eetlepel Mirin. (Mirin is een zoete Japanse rijstwijn)
  • Serveer met eventueel kip teriyaki, zelfgemaakte pindasaus en komkommer in zuur.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Laat het ons weten @familieoverdekook