Ga terug
+ servings
gevulde gehaktballetjes met cheddar en jalapeño

cheddar en jalapeño gevulde gehaktballetjes

0 van 0 stemmen
Afdrukken Pin
Gang: Snack
Keuken: Mexicaanse
Voorbereidingstijd: 15 minuten
Bereidingstijd: 15 minuten
Totale tijd: 30 minuten
Porties: 20 stuks

Ingrediënten

  • 500 gram half om half gehakt
  • 1 stuks jalapeño heel fijngesneden
  • 1/2 eetlepel sambal badjak
  • 2 theelepels paprikapoeder
  • 1 theelepel kerriepoeder
  • 1 theelepel uienpoeder
  • 1 theelepel knoflookpoeder
  • 2 theelepels dijon mosterd
  • flinke snuf vers gemalen zwarte peper en zout
  • handje paneermeel
  • 75 gram geraspte cheddar
  • bloem
  • olie en roomboter

Instructies

  • Meng alle ingrediënten voor de gehaktballetjes behalve de bloem, olie en roomboter. Kneed het gehakt goed door een vorm er 20 kleine gehaktballetjes van. Rol de gehaktballetjes door de bloem.
  • Verhit in een grote koekenpan of hapjespan een scheutje olie en een flinke klont roomboter. Bak de gehaktballetjes in 15-20 minuten rondom goudbruin en gaar. (geen deksel op de pan gebruiken) Keer de balletjes regelmatig om.