Ga terug
–+ servings
spruitjes stamppot

spruitjes stamppot met ketjap gehaktballetjes

Voorbereidingstijd: 15 minuten
Bereidingstijd: 20 minuten
Totale tijd: 35 minuten
Gang: avondeten
Keuken: Aziatische, Nederlandse
Porties: 4 personen

Ingrediënten

  • 1,5 kilo kruimige aardappelen geschild en in stukjes gesneden
  • 500 gram kleine spruitjes schoongemaakt
  • 125 milliliter melk
  • klont roomboter
  • snuf vers gemalen zwarte peper en zout
  • 1 theelepel kerriepoeder
  • snuf nootmuskaat
  • 100 gram extra belegen kaas in blokjes gesneden

KETJAP GEHAKTBALLETJES

  • 500 gram half om half gehakt
  • 2 theelepels sambal badjak
  • 2 theelepels ketjap manis
  • 1 theelepel knoflookpoeder
  • 2 theelepels paprikapoeder
  • 1 theelepel kerriepoeder
  • snuf vers gemalen zwarte peper en zout
  • 1 theelepel korianderpoeder
  • bloem

KETJAP JUS

  • 3 centimeter verse gember
  • 1 ui gesnipperd
  • 3 teentjes knoflook
  • 1/2 eetlepel sambal badjak
  • 2 eetlepels ketjap manis
  • 3 eetlepels chilisaus
  • 1 eetlepel bruine suiker
  • snuf vers gemalen zwarte peper en zout

Instructies

  • Meng het gehakt met 2 tl sambal badjak, 2 tl ketjap manis, snuf peper, snuf zout, 1 tl knoflookpoeder, 1 tl kerriepoeder en 2 tl paprikapoeder. Vorm hier 8-10 gehaktballetjes van en rol ze door het bloem.
  • Kook de aardappelen en de spruitjes gaar. (ik doe dit gewoon in 1 pan) Bak ondertussen ook de gehaktballetjes. Verhit hiervoor een scheutje olie en een klontje roomboter. Bak de gehaktballetjes rondom goudbruin aan. Haal ze uit de pan. Fruit in het overgebleven braadvet de uien met de knoflook, gember, bruine suiker en sambal. Leg de gehaktballetjes terug in de pan. Voeg de ketjap manis en chilisaus toe. Leg de deksel half op de pan en laat 15-20 minuten zachtjes bakken. (keer de balletjes regelmatig om)
  • Stamp de aardappelen met de spruitjes, melk, klontje roomboter, peper, zout, nootmuskaat en kerriepoeder. Roer de blokjes kaas door de stamppot.
  • Serveer de spruitjes stamppot met de ketjap gehaktballetjes en de heerlijke jus.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Laat het ons weten @familieoverdekook