Go Back
+ servings

Chinese bami

3.4 van 10 stemmen
Afdrukken Pin
Gang: avondeten, Diner, Hoofdgerecht
Keuken: Aziatische
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 15 minuten
Totale tijd: 25 minuten
Porties: 4 personen

Ingrediënten

  • 16 stuks mie nestjes gekookt en afgekoeld
  • 1 ui fijngesnipperd
  • 2 teentjes knoflook fijngesneden
  • 100 gram plakjes ontbijtspek in stukjes gesneden
  • 150 gram hamblokjes
  • 1 groentebouillonblokje
  • 1/2 theelepel trassi
  • 2 theelepels sambal badjak
  • 1 ei losgeklopt
  • handje diepvries erwtjes of uit blik
  • olie

pittige satésaus

  • 2 grote eetlepels pindakaas naar keuze
  • 5 eetlepels ketjap manis
  • 1 eetlepel sambal badjak minder als je niet van pittig houdt
  • 1/4 theelepel knoflookpoeder
  • 1 eetlepel ketchup
  • snufje peper
  • water naar eigen dikte toevoegen

Instructies

  • Meng alle ingrediënten voor de pittige satésaus. Voeg water naar eigen inzicht toe. Verwarm de satésaus even kort op het fornuis wanneer je de satésaus nodig hebt.
  • Verhit olie in een wok en bak en bak de uien met de ontbijtspek , sambal en de knoflook. Voeg een 1/2 theelepel trassi toe, verkruimel het bouillonblokje en bak dit kort mee. Voeg dan de hamblokjes en de diepvries erwtjes toe en roerbak weer kort mee. Voeg de afgekoelde mie toe en hussel alles goed door elkaar. Zet het vuur nu laag en roer het los geklopte ei erdoor. Laat nog even op laag vuur staan. Wil je de gemarineerde kip erbij eten, dan kan je dit het beste maken nadat je de bami klaargemaakt hebt.