Ga terug
–+ servings

ovenschotel met aardappel, sperziebonen en spek

4.58 van 7 stemmen
Afdrukken Pin
Gang: avondeten
Keuken: Nederlandse
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 10 minuten
Totale tijd: 35 minuten
Porties: 4 personen

Ingrediënten

  • 850 gram kruimige aardappelen in grove stukken gesneden
  • 400 gram sperziebonen diepvries
  • 1 rode peper fijngesneden met zaadjes en zaadlijst
  • 2,5 cm verse gember geschild en geraspt
  • 3 teentjes knoflook fijngesneden
  • 1 grote ui fijngesnipperd
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 1/2 theelepel chilipoeder
  • snuf peper en zout
  • 1,5 theelepel gedroogde tijm
  • olie
  • roomboter optioneel
  • 125 gram gerookte spekblokjes

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200 graden. Kook de aardappelen in ongeveer 10-15 minuten beetgaar. Vet een ovenschaal in.
  • Verhit een flinke scheut olie in een hapjespan op middelhoog vuur en bak hierin de uien met de knoflook, rode peper, gember, paprikapoeder, chilipoeder, gedroogde tijm, peper, zout en de spekblokjes. Voeg als de uien glazig zijn de bevroren sperziebonen toe en bak deze tot ze beetgaar zijn. Dit duurde bij mij met de deksel op de pan ongeveer 4 minuten.
  • Giet de aardappelen af en bak deze kort mee. Schep daarna alles in een ovenschaal en bak nog ongeveer 15 minuten tot de aardappelen goudbruin zijn geworden. Leg eventueel nog wat klontjes roomboter erbij voordat de schaal in de oven gaat.