Go Back
+ servings

stoofschotel met kip en pompoen in rode wijn

0 van 0 stemmen
Afdrukken Pin
Gang: avondeten
Voorbereidingstijd: 15 minuten
Bereidingstijd: 10 minuten
Totale tijd: 25 minuten
Porties: 1 flinke stoofpan

Ingrediënten

  • 800 gram kippendijen in grotere stukken gesneden
  • 10 plakjes gerookte ontbijtspek in stukjes gesneden
  • 2 takjes verse rozemarijn fijngesneden
  • 4 laurierblaadjes
  • 4 teentjes knoflook fijngesneden
  • 2 uien grof gesneden
  • 1 prei fijngesneden
  • 1 bakje (250gr) kastanje champignons grof gesneden
  • 2 blikjes gepelde tomaten
  • 400 milliliter rode wijn
  • 1 flespompoen (niet te groot anders een halve) geschild, schoongemaakt en in grotere stukken gesneden
  • 1 rode peper fijngesneden
  • 1 groente bouillonblokje
  • snuf peper en zout
  • 1 eetlepel paprikapoeder
  • 1/2 eetlepel sambal badjak
  • 1/2 eetlepel kerriepoeder
  • olie
  • roomboter
  • 1,5 eetlepel maïzena

Instructies

  • Verwarm een flinke scheut olie en een klont roomboter in een braadpan. Bak de uien, spek, rode peper en knoflook even kort aan. Voeg de prei, rozemarijn, paprikapoeder, sambal badjak, bouillonblokje (verkruimelen) en kerriepoeder toe en bak tevens kort mee. Voeg de kippendijen en rode wijn toe en bak dit op hoog vuur voor 2-3 minuten. Doe de blikjes gepelde tomaten erbij, de champignons, de pompoen en de laurierblaadjes. Leg de deksel op de pan en laat minimaal 1,5 uur stoven. Hoe langer hoe lekkerder. Breng op smaak met zout en/of peper. Meng 1,5 el maïzena met een klein scheutje water en voeg dit aan de stoofschotel toe zodat de saus kan indikken. Mocht dit niet genoeg zijn, voeg dan iets meer toe.