Ga terug
–+ servings

geroosterde tomatensoep met kip

Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 1 uur
Totale tijd: 1 uur 10 minuten
Gang: avondeten, Lunch
Keuken: Nederlandse
Porties: 1 flinke pan

Ingrediënten

  • 1800 gram tros tomaten in parten gesneden
  • 6 tenen knoflook geschild en gehalveerd
  • 3 rode uien geschild en in parten gesneden
  • 1,5-2 liter gekookt heet water
  • 2 groente bouillonblokjes
  • snuf peper en zout
  • 1 theelepel gedroogde chilivlokken of meer als je van pittig houdt
  • 1,5 eetlepel bruine suiker
  • olijfolie
  • handje verse basilicum fijngesneden
  • 2 kipfilets

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200 graden. Leg de tomaten, uien en knoflook op een bakplaat. Bestrooi met een flinke scheut olijfolie, 1,5 el bruine suiker, peper, zout en 1 tl chilivlokken. Meng dit allemaal even goed door. Rooster de tomaten 30 minuten in de oven.
  • Verwarm in een stoof of soeppan een scheutje olijfolie. Doe de geroosterde tomaten, ui en knoflook in de pan. Giet hier minimaal 1,5 liter gekookt water bij en 2 groentebouillonblokjes. Pureer de soep met een staafmixer. Leg de 2 kipfilets erin en kook deze op zachtjes vuur 20 minuten in de soep. Pluk de kip met 2 vorken uit elkaar en voeg weer aan de soep toe. Breng de soep op smaak met peper en/of zout. (eventueel nog een beetje suiker) Voeg vlak voor serveren de fijngesneden basilicum toe.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Laat het ons weten @familieoverdekook