1theelepelgedroogde chilivlokkenof minder als je niet van pittig houdt
1eetlepelhoning
scheutolijfolie
handjeverse basilicumfijngesneden
2kipfilets
Instructions
Verwarm de oven voor op 200 graden. Leg de tomaten, uien en knoflook op een bakplaat. Bestrooi met een flinke scheut olijfolie, honing, peper, zout en 1 tl chilivlokken. Meng dit allemaal even goed door. Rooster de tomaten 30 minuten in de oven.
Verwarm in een stoof of soeppan een scheutje olijfolie. Doe de geroosterde tomaten, ui en knoflook in de pan. Voeg het water toe samen met een verkruimeld bouillonblokje. Pureer de soep met een staafmixer. Leg de 2 kipfilets erin, breng de soep aan de kook, zet het vuur zachter en laat de soep 20 minuten zachtjes koken. Pluk de kip met 2 vorken uit elkaar en voeg weer aan de soep toe. Breng de soep op smaak met peper en/of zout. (eventueel nog een beetje suiker) Voeg vlak voor serveren de fijngesneden basilicum toe.