Go Back
–+ servings

simpele pittige tomatensoep met vermicelli

5 van 1 stem
Afdrukken Pin
Gang: avondeten, Lunch, Soep
Keuken: Nederlandse
Voorbereidingstijd: 5 minuten
Bereidingstijd: 25 minuten
Totale tijd: 30 minuten
Porties: 1 grote pan soep

Ingrediënten

  • 8 stuks trostomaten in stukjes gesneden
  • 3 uien fijngesnipperd
  • 4 teentjes knoflook fijngesneden
  • 2 groente bouillonblokjes (ik gebruik het liefste Knorr)
  • 1 theelepel caynnepeper
  • 1 eetlepel suiker
  • flinke snuf gemalen zwarte peper en zout
  • 3 laurierblaadjes
  • 3 bosui fijngesneden
  • 2 eetlepels tomatenpuree
  • 2 liter water
  • 75 gram vermicelli
  • olie

Instructies

  • Verwarm in een pan met dikke bodem een scheut (olijf) olie. Fruit de uien met knoflook en een flinke snuf peper en zout. Voeg dan 2 el tomatenpuree toe en bak kort mee. Voeg de tomatenblokjes toe en verkruimel de bouillonblokjes erbij. Bak dit allemaal kort aan en voeg dan 2 liter water toe en 1 el suiker. Leg de laurierblaadjes erbij en laat de soep afgedekt 20 minuten zachtjes koken. Pureer de soep, voeg de vermicelli toe en kook nog 5 minuten. Breng op smaak met eventueel extra peper, zout, cayennepeper en/of suiker. Bestrooi vlak voor serveren met de fijngesneden bosui.