1kilovarkenswangenin blokken gesneden (3 bij 3 cm.)
4stuksaardappelenin grove stukken gesneden
2stukswinterpeenin grove stukken gesneden
3stuksrode pepersfijn gesneden
2stuksgrote uiengrof gesneden
3stuksknoflookfijn gesneden (grote tenen anders eentje extra)
1bakjechampignons
1bliktomatenblokjes400 gram
1blikwitte bonenzonder vocht, blik van ongeveer 680 gram (is meestal de grote pot)
1duimverse gemberfijn gesneden
1halve literrode wijnnaar eigen smaak
1 groente bouillonblokje
3theelepelsworcestersaus
2eetlepelsappelcider azijn
4eetlepelsbloem
2eetlepelskerriepoeder
2eetlepelskomijnpoeder
1eetlepelkorianderzaad
3eetlepelsbruine basterdsuiker
handjeverse koriandergrof gehakt
handjeverse peterseliegrof gehakt
vers gemalen zwarte peper en zout
5 eetlepelszonnebloemolie
Zo maak je het (bereidingswijze)
Bloem het vlees en breng op smaak met de kerriepoeder, komijnpoeder en zwarte peper.
Verhit een scheutje olie en een klontje roomboter in de stoofpan. Bak het vlees rondom goudbruin aan. Haal het vlees uit de pan.
Fruit in het overgebleven braadvet de uien, knoflook, rode peper en gember. Wanneer de uien glazig zijn voeg je de wortel, aardappels, champignons en korianderzaad toe. Bak even aan voor twee minuten. Nu mag het vlees weer toegevoegd worden en verkruimel het bouillonblokje erbij.
Voeg de worcestersaus, appelcider azijn, tomatenblokjes, de witte bonen, bruine basterdsuiker en de rode wijn toe.
Nu mag de tempratuur omlaag van het vuur of fornuis. Voeg water toe tot alles net onder staat. Voeg nu ook de verse koriander en peterselie toe. Dit mag onder zacht pruttelen voor minimaal 3 uur staan. De stoof is klaar als het vlees zacht en mals is en het vocht is ingekookt. Leg de deksel niet helemaal op de pan. Je kan de stoof eventueel indikken met een maïzena papje.