Deze pittige kipstoof met crispy chili olie is kruidig, super smaakvol en makkelijk te maken. Serveer met rijst, sperziebonen of frietjes en pas de pittigheid aan naar jouw smaak!
Trefwoord: crispy chili olie recept, pittig recept, pittige kipstoof, stoofschotel met kip
Voorbereidingstijd: 10 minutenminuten
Bereidingstijd: 30 minutenminuten
Totale tijd: 40 minutenminuten
Servings: 4personen
Scherm blijft aan zolang je kookt.
Wat heb je nodig (ingrediënten)
750gramkippendijfiletin grotere blokjes gesneden
1uigesnipperd
3teentjesknoflookgeraspt
400gramtomatenblokjes
1eetlepeltomatenpuree
1 volleeetlepelcrispy chili olie
1theelepelsojasaus
1/2limoensap nodig
1kipbouillonblokje
250mililiterwater
SPECERIJEN:
1theelepelgerookte paprikapoeder
1theelepelgemalen komijn
1/2theelepelkaneel
1 theelepelgemberpoeder
1/2theelepelcitroengras poeder
flinkesnufversgemalen zwarte peper
1/2theelepelsuikeroptioneel
EXTRA'S
3stengelsbosuifijngesneden
zonnebloemolie
seroendeng
kroepoek
Zo maak je het (bereidingswijze)
Bestrooi de kip met versgemalen zwarte peper en zout. Verhit olie in een stoofpan en bak de kip aan tot ze goudbruin zijn. Haal uit de pan.
Voeg opnieuw eventueel een scheutje olie toe en bak de ui glazig. Voeg dan de knoflook toe en bak kort mee.
Voeg vervolgens de gerookt paprikapoeder, komijn, kaneel, citroengras poeder en gemberpoeder toe. Roer goed en bak even aan. Voeg dan de tomatenpuree toe en bak 1 minuutje mee.
Doe de tomatenblokjes, water, suiker en een verkruimeld kipbouillionblokje erbij. Roer goed door en voeg de kip weer toe. Laat 20 min zachtjes pruttelen met de deksel niet helemaal gesloten. (wanneer je dit gerecht met rijst eet, maak dan nu ook de rijst klaar)
Voeg na 20 minuten de crispy chili olie, sojasaus en limoensap toe. Proef en voeg eventueel zout of peper toe als nodig. Laat nog 5 min pruttelen zonder deksel op de pan.
Bestrooi vlak voor serveren met de bosui en seroendeng. Serveer met rijst, sperziebonen, kroepoek en eventueel extra crispy chilie olie. Eet smakelijk. 😋 Ook lekker is om er paksoi of roerbakgroenten bij te serveren.
TIP: voor heerlijke kruiden en specerijen in onze gerechten gebruiken wij graag de kruiden van Van Beekum Specerijen.