Trefwoord: gehaktballetjes, gehaktballetjes in jus, jus, pittig, pittige gehaktballetjes
Voorbereidingstijd: 10 minutenminuten
Bereidingstijd: 20 minutenminuten
Totale tijd: 30 minutenminuten
Servings: 4personen
Scherm blijft aan zolang je kookt.
Ingredients
500gram gehakt
2theelepelssambal oelekik gebruik flinke theelepels
1ei
handje paneermeel
1theelepelkerriepoederflinke theelepel gebruiken
1theelepelpaprikapoederflinke theelepel gebruiken
1theelepelgedroogde tijm
flinke snufversgemalen zwarte peper
PITTIGE JUS VOOR DE GEHAKTBALLETJES
50gramroomboter
2theelepelssambal oelekflinke theelepels
1uigesnipperd (kleine ui of anders een halve ui)
1eetlepelketjap manis
2teentjesknoflookgeraspt
1theelepelgedroogde tijm
1theelepelbloemflinke theelepel
150milliliterwater
Instructions
Meng alle ingrediënten voor de gehaktballetjes en rol er 12 gehaktballetjes van.
Verhit 50 gram roomboter van de jus in een koekenpan of hapjespan met deksel. Bak de gehaktballetjes rondom goudbruin aan. Haal de gehaktballetjes uit de pan.
Fruit in het overgebleven braadvet de uien met de knoflook, tijm, snuf peper en zout met de sambal oelek. Voeg de bloem toe en bak kort mee. Voeg de ketjap manis en water toe en leg de gehaktballetjes terug in de pan. Dek de pan af en laat 15-20 minuten zachtjes pruttelen.
TIP: ook lekker is om een 1/2 rundvlees bouillonblokje toe te voegen. Laat dan het zout achterwege.TIP: haal eventueel na 10 minuten de deksel van de pan en laat de jus iets inkoken voor 5-10 minuten. TIP: wil je de gehaktballetjes als borrelhapje maken? Rol dan kleinere gehaktballetjes en gebruik minder water.