1/2blikjechipotle peper in adobo sausgebruik minder als je niet zo van pittig houdt.
1bliktomatenblokjes
1blikjetomatenpureeblikje 70 gram
1kip bouillonblokje
200milliliterwater
3stengelsbosuifijngesneden en optioneel
zonnebloemolieof andere milde olie
Instructions
Breng de kip op smaak met peper en zout en bestrooi met de bloem.Verhit een scheut olie in een stoofpan en bak het vlees rondom in porties goudbruin aan. Haal het vlees uit de pan en zet apart.
Verhit opnieuw een scheutje olie en fruit de uien met de knoflook en chipotle peper kort aan. Voeg de komijnpoeder, korianderpoeder, kaneel, oregano, suiker en tomatenpuree toe en bak 30sec mee.
Giet vervolgens de tomatenblokjes erbij en een verkruimeld kip bouillonblokje. Leg het vlees terug in de pan en giet water erbij tot het vlees net onder staan. Dit is ongeveer 200 ml.
Laat het vlees 20 minuten zachtjes pruttelen. Deksel niet helemaal op de pan leggen maar een kier open laten staan. Haal de deksel van de pan en laat nog eens 30 minuten zachtjes pruttelen. Serveer de stoof met eventueel fijngehakte bosui.
TIP: Mocht de stoof te waterig blijven, zet het vuur dan hoog zonder deksel op de pan of voeg eventueel een maizena papje toe. TIP: Is de stoof te droog geworden voeg dan wat extra water toe.TIP: ook lekker is om kokosmelk ipv water te gebruiken.
Serveertip: ook lekker is om de stoof te serveren met fijngehakte koriander, peterselie en/of met seroendeng.