Verhit een flinke scheut zonnebloemolie in een medium kookpan. Fruit kort de uien tot deze glazig zijn. Voeg een verkruimeld kip bouillonblokje toe en bak deze een paar seconden mee. Voeg dan de rijst toe en bak ook kort mee en voeg dan het hete water toe.
Breng de rijst aan de kook, zet het vuur dan zachter en laat ongeveer 8-9 minuten zachtjes koken met de deksel op de pan. De rijst is klaar wanneer er gaatjes in de rijst vallen. Haal de rijst van het vuur en laat dan 15 minuten rusten met de deksel op de pan.
MAAK ONDERTUSSEN DE KIP KETJAP
Meng in een schaaltje de chilisaus, ketjap manis, sojasaus, sambal oelek, five spice, paprikapoeder, kerriepoeder, limoensap, gember, knoflook en zwarte peper. Dit is je “woksaus”
Verhit een scheutje olie in een pan en fruit kort de uien, Voeg de kip toe en bak de kip gaar. Voeg dan de “woksaus” toe en laat een paar minuten mee pruttelen.
GA VERDER MET HET MAKEN VAN DE RIJST
Verhit een scheutje olie in een hapjespan en bak de eieren tot een soort roerei. Voeg de prei en plakjes achterham toe en bak kort mee. Voeg de rijst toe en spatel alles door elkaar.
Serveer de rijst met de kip ketjap en kroepoek. Eet smakelijk!
Gang: avondeten
Keuken: Aziatisch, Nederlands
ketjap, ketjap manis, kip in ketjapsaus, kip ketjap, rijst