400gramkippendijfiletin hele kleine stukjes gesneden
1uigesnipperd
3teentjesknoflookgeraspt
1/2rode peperfijngehakt
250milliliterslagroom
4eieren
450gramsperziebonen ik gebruik diepvries sperziebonen
zonnebloemolieof milde olijfolie
klontroomboter
kroepoek
KIP KERRIE KRUIDENMIX
1eetlepelkerriepoeder
1eetlepelgaram masala
2theelepelskurkuma
1theelepelkomijnpoeder
1/2theelepelkaneel
1/2theelepelnootmukaat
1theelepeluienpoeder
1eetlepelsuiker
flinkesnufversgemalen zwarte peper en zout
Instructions
Meng alle kruiden/specerijen in een schaaltje.
Verhit een scheutje zonnebloemolie/olijfolie met een klont roomboter in een hapjespan. Fruit de uien met de rode peper en de knoflook. Voeg de stukjes kip toe en bak goudruin en gaar. Voeg de kruidenmix toe samen met 1 tl bloem en bak kort mee. Giet de slagroom erbij en laat kort koken tot de saus de gewenste dikte heeft.
Kook ondertussen ook de rijst, sperziebonen en eieren. Halveer de eieren na het koken.
Serveer de kip kerrie met de rijst, sperziebonen en ei. Eet smakelijk!
TIP: de kip kerrie is erg lekker met kroepoek en eventueel nog komkommer in zuur erbij.