150milllilter witte wijnik gebruikte een Sauvignon Blanc
handjeverse petereseliefijngehakt
flinkeklontroomboter
300gramorzoof andere pastasoort
Zo maak je het (bereidingswijze)
Bestrooi de kip met peper, zout, paprikapoeder, oregano en chilipoeder. Verhit een flinke klont roomboter in een hapjespan en bak de kip kort rondom goudbruin aan. Haal de kip uit de pan en verhit eventueel opnieuw een klein beetje roomboter.
Fruit de uien met de knoflook. Voeg de paprika, prei, courgette en tomaat toe. Bak dit ongeveer 3 minuten mee. Voeg het bouillonblokje toe (verkruimel deze boven de pan), 150 milliliter witte wijn en de kip. Roer alles goed door en laat met de deksel op de pan 10 minuten zachtjes koken. Haal de deksel van de pan en laat nog eens 10 minuten zachtjes koken. Roer de crème fraîche door de saus samen met de peterselie. Laat nog eens 5 minuten pruttelen. Breng eventueel op smaak met peper en/of zout.
Kook ondertussen dat de kip staat te pruttelen ook de Orzo (of andere pasta) volgens de gebruiksaanwijzing. Serveer de Orzo met de kip gestoofd in witte wijn en eventueel een verse ciabatta of stokbrood.
TIP: voor iets extra pit, bestrooi de kip vlak voor serveren nog met extra chilivlokken of pul biber.