2verpakkingenvegetarische kipof gebruik 500 gram kippendijen in blokjes gesneden
125mililitersweet chilisaus
4centimeterverse gembergeschild en fijngehakt
3teentjesknoflookfijngehakt
1rode uigesnipperd
1/2limoensap nodig
1theelepelsambal oelek
flinke snufversgemalen zwarte peper
KRUIDIGE RIJST
275grammeergranen rijst
1/2uigesnipperd
1groentebouillonblokje
450milliliterheet water
OVERIGE INGREDIËNTEN
500gramsperziebonenik gebruik gewoon diepvries sperziebonen
sesamzaadjesik gebruik mix tussen gewoon en zwart
koriander of peterselie fijngehakt en is optioneel
kroepoek
Instructions
Begin met het maken van de rijst:
Verhit een scheutje olie in een middelgrote kookpan en fruit kort de gesnipperde ui aan. Voeg de rijst toe, een verkruimeld bouillonblokje en bak kort mee.
Voeg het hete water toe. Breng aan de kook, zet het vuur nu zachter en laat de rijst met de deksel op de pan 8-9 minuten pruttelen tot de gaatje erin vallen. Zet het vuur uit en laat nog 10 minuten met de deksel op de pan staan.
Maak ondertussen de kip in sweet chilisaus:
Verhit een scheutje olie in een koekenpan of hapjespan en fruit de uien met de knoflook en gember en sambal.
Voeg de (vega) kip toe en bak de kip goudbruin en gaar. Voeg dan de sweet chilisaus, snuf peper en limoensap toe en bak een half minuutje mee.
Kook ondertussen ook de sperziebonen gaar volgens de beschrijving op de verpakking.
Serveer de rijst met de kip in sweet chilisaus, kroepoek en de sperzieboontjes. Bestrooi vlak voor serveren eventueel met koriander/peterselie en/of sesamzaadjes. Eet smakelijk!
TIP: je kunt de sperziebonen ook door de kip in sweet chilisaus mengen.