4 stukkenkabeljauwfilet ongeveer 100 gram per stuk (wanneer je deze uit de vriezer haalt, zorg dan dat ze ontdooit zijn voor gebruik)
20grote garnalenvoorgekookte garnalen uit de vriezer halen en laten ontdooien. Verse garnalen kunnen ook, stoof die dan gelijk met de kabeljauw mee. (haal wel eventueel de darm uit de garnalen)
100mlwitte wijn
1bliktomatenblokjes
1uigrof gesnipperd
2tenenknoflookfijngehakt
3theelepelsgedroogde Italiaanse kruiden
2theelepelschilivlokken of pul biber (dit zijn Turkse chilivlokken)
4theelepelssuiker
10blaadjesverse basilicumgrof gesneden
1mozzarella
150gramextra belegen kaas geraspt
vers gemalen zwarte peper en zoutnaar smaak
BROODKRUIM TOPPING
2eieren
4eetlepelspanko
1teenknoflookfijn gesnipperd
1theelepelchilivlokken of pul biber
1handverse basilicumgrof gesneden
1handverse petereseliegrof gesneden
vers gemalen zwarte peper en zoutnaar smaak
Instructions
Verwarm de oven voor op 220 graden hetelucht. Zet een hapjespan op het fornuis met een goede scheut olijfolie erin. Fruit de uien met de knoflook voor ongeveer 2 minuten. Voeg de Italiaanse kruiden, chili vlokken en de witte wijn toe en kook voor 2 minuten op hoog vuur mee.
Voeg vervolgens de tomatenblokjes en suiker toe en roer dit goed door. Leg de kabeljauw filets en basilicum erbij en stoof de kabeljauw 4 minuten aan iedere kant.
BROODKRUIM TOPPING MAKEN:
Wanneer de kabeljauw staat te stoven, heb je mooi de tijd om je broodkruim topping te maken.
Voeg alle ingrediënten hiervoor in een kom en roer door tot een mooi beslag
OVENSCHAAL OPMAKEN:
Wanneer je vis klaar is neem je een grote ovenschaal. Haal de vis voorzichtig met een spatel uit de pan en leg deze even apart. Giet de tomatensaus in de ovenschaal. Leg hierop de kabeljauwfilets en daaromheen verdeel je de garnalen. Verdeel het broodkruim beslag over de ovenschaal. Bestrooi met een snuf vers gemalen zwarte peper, zout en de geraspte kaas. Scheur de mozzarella in stukken er ook overheen. Bak de ovenschotel in de oven tot de kaas begint te borrelen en een beetje verkleurt. (dit duurt ongeveer 10 min.) Blijf er wel bij!
TIP: bestrooi vlak voor serveren met eventueel een snuf extra chilivlokken/pul biber.