1flespompoen geschild, kern eruit snijden en dan in blokjes snijden
1paprikain stukjes gesneden
750 gramtrostomatenin stukjes gesneden
2uiengesnipperd
3teentjesknoflookfijngesneden
3centimeterverse gembergeschild en geraspt
2theelepelskerrie masala
1,5theelepelkurkuma
flinke snufchilipoeder
1,5theelepelkomijnpoeder
1/2bosjeverse korianderfijn gehakt
1,5groentebouillonblokje
roomboterof plantaardige boter of olie
olie
peper en zout
750milliliterheet water
Zo maak je het (bereidingswijze)
Verhit 1 el roomboter en een scheutje olie in een soep of braadpan. Voeg de kerrie masala, kurkuma, chilipoeder en komijnpoeder toe en bak dit even kort aan. Voeg de uien, gember en knoflook toe en bak voor 1 à 2 minuten mee.
Voeg de paprika, tomaat en pompoen toe en bak tevens weer kort mee. Verkruimel het bouillonblokje eroverheen en voeg net zoveel heet water toe tot alles net onder staat.
Breng de soep aan de kook, zet het vuur lager en laat 30 minuten zachtjes koken.
Pureer de soep met een staafmixer en breng op smaak met peper en/of zout. Bestrooi de soep vlak voor serveren met de fijngehakte koriander.
Heb je dit recept gemaakt, laat het ons weten!Vermeld @Familie.over.de.Kook of tag #familieoverdekook!