Deze hartige taart met prei, ham en kaas is super lekker en smeuïg. Heerlijk bij de lunch maar ook erg lekker als avondmaaltijd bij een kom soep of salade.
Verwarm de oven voor op 190 graden. Vet een taartvorm in met roomboter en bekleed deze met bladerdeeg. (zorg dat het bladerdeeg iets over de randen hangt) Prik met een vork gaatjes in de bodem.
Snijd 100 gram ham in stukjes.
Klop de eieren los en roer er de tijm, chilipoeder, paprikapoeder, kerriepoeder, nootmuskaat, snuf peper, snuf zout, de stukjes ham, prei, 75 gram geraspte kaas en het bakje roomkaas doorheen. (gebruik een garde)
Verdeel over de bladerdeeg bodem de overige 100 gram plakjes ham en giet daarop het prei-mengsel. Leg de bladerdeeg iets over het prei-mengsel, smeer deze in met een losgeklopt ei of koffiemelk en bestrooi de hartige taart met de overgebleven kaas. Bak de hartige preitaart goudbruin en gaar in 30 minuten.
Laat de hartige taart iets afkoelen op een rooster voordat je hem gaat aansnijden. Eet smakelijk!