1tomaatin kleine stukjes gesneden, zonder vruchtvlees
1/4rode uifijngesnipperd
1limoensap nodig
handjeverse korianderfijngehakt
flinkesnufversgemalen zwarte peper en zout
1jalapeñofijngehakt
chilivlokkenoptioneel
Zo maak je het (bereidingswijze)
Halveer de avocado’s en verwijder de pit en schil. Prak het vruchtvlees met een vork in een kom.
Voeg het limoensap, tomaat, rode ui, koriander, chilivlokken (of rode peper) toe. Breng op smaak met peper, zout. Serveer direct of bewaar de guacamole afgedekt in de koelkast. Eet smakelijk! 😋Tip: Voeg niet meteen al het limoensap toe, maar doe dit beetje bij beetje. Proef tussendoor en voeg meer toe als je de guacamole frisser wilt maken. Zo pas je de smaak makkelijk aan naar wat jij lekker vindt.
Notities
Tip: Ben je geen liefhebber van koriander? Geen probleem. Vervang het door platte peterselie of laat het gewoon weg. De guacamole blijft dan net zo lekker en fris.Tip: Niet authentiek, maar wel erg lekker: vlak voor het serveren strooien wij graag nog wat chilivlokken over de guacamole. Zo krijgt de dip nét dat beetje extra pit zonder dat het te overheersend wordt.Tip: Niet iedereen vindt de smaak van jalapeño lekker, je kunt dit ook vervangen voor rode peper of chilivlokken.