1paksoiin stukjes gesneden (klein beetje groen mee snijden)
3stengelsbosuiin stukjes gesneden
snufversgemalen zwarte peper en zout
ZELFGEMAAKTE WOKSAUS
3teentjesknoflookgeraspt
2theelepelsmaïzena
snufjechilivlokken
1theelepelChinese 5 spice
1eetlepelhoning
1eetlepelsojasaus
2theelepelsrijstazijn
1eetlepelketjap manis
2theelepelssesamolie
75 milliliterwater
EXTRA'S
sesamzaadjes
bosuigesneden en optioneel
4eierenzacht gekookt of gebakken
Instructions
BEGIN MET HET MAKEN VAN DE RIJST:
Verhit een flinke scheut zonnebloemolie in een kookpan. Fruit kort de uien tot deze glazig zijn. Voeg een verkruimeld bouillonblokje toe en bak deze een paar seconden mee. Voeg dan de rijst toe en bak ook kort mee. Vervolgens giet je het hete water erbij.
Breng de rijst aan de kook en laat ongeveer 8-9 minuten zachtjes koken met de deksel op de pan. De rijst is klaar wanneer er gaatjes in de rijst vallen. Haal de rijst van het vuur en laat dan 15 minuten rusten met de deksel op de pan.
MAAK ONDERTUSSEN DE PAPRIKA EN PAKSOI ROERBAK:
Meng alle ingrediënten voor de woksaus.
Bestrooi de stukjes kip met een flinke snuf versgemalen zwarte peper en zout.
Verhit een scheutje olie in een wok of hapjespan. Bak de kip goudbruin en gaar. Voeg dan de paksoi, paprika en bosui toe en bak 3-5 minuten mee. Voeg de woksaus toe en bak 1-2 minuten mee tot de saus is ingedikt.
Serveer de roerbak met de rijst. Bestrooi met sesamzaadjes en eventueel nog extra bosui. Eet smakelijk!
TIP: deze roerbak is uiteraard ook lekker met kroepoek, komkommer in zuur, en fijngehakte pinda's of cashews.
TIP: eet je liever vegetarisch? vervang de kip dan voor vegetarische stukjes "kip". Liever een vegan maaltijd? Vervang de kip dan voor jackfruit, tofu of champignons. Laat dan het gekookte ei ook achterwege.