Meng de bloem, zout en bakpoeder in een kom. Voeg de Griekse yoghurt en olijfolie toe. Kneed het tot een soepel deeg. Als het plakkerig is, voeg dan een beetje extra bloem toe. Is het wat te droog voeg extra Griekse yoghurt toe.
Laat het deeg 10-20 minuten rusten, zodat het makkelijker uit te rollen is. Deze stap is optioneel maar is wel echt aan te raden.
Verdeel het deeg in 4 gelijke stukken. Vet je werkblad een beetje in en rol het deeg uit tot platte (ovale) cirkels van ongeveer 3 mm dik. (of in kleinere stukken als je kleine flatbreads wilt maken)TIP: door het invetten van je werkblad blijven ze niet plakken. Je kunt ook eventueel een beetje bloem gebruiken maar olie vind ik zelf prettiger werken.
Verhit een droge koekenpan of grillpan op middelhoog vuur. Bak elk flatbread 1-2 minuten per kant, tot ze mooi goudbruin zijn.
Bestrijk direct met een beetje olijfolie of gesmolten boter en bestrooi met zeezout of kruiden naar smaak. Leg de flatbreads na het bakken (van ieder stuk) op een snijplank en dek af met een theedoek. Zo blijven ze allemaal lekker smeuïg en luchtig.
Notities
HANDIGE TIPS:Wil je een lactosevrije variant maken? Gebruik dan plantaardige yoghurt of lactosevrije yoghurt als vervanging van Griekse yoghurt. Werkt net zo goed en het flatbread blijft heerlijk zacht!Flatbread met knoflookboter: Bestrijk de flatbreads direct na het bakken met gesmolten boter, een geperst teentje knoflook en wat fijngehakte peterselie. Flatbread als pizza-bodem: Beleg het gebakken flatbread met tomatensaus, geraspte kaas en je favoriete toppings. Bak het daarna nog 5–10 minuten in een voorverwarmde oven op 200 graden tot de kaas bubbelt en mooi gesmolten is.Geen patentbloem in huis? Gebruik dan zelfrijzend bakmeel en laat het bakpoeder weg. Je flatbread wordt iets minder chewy, maar nog steeds heerlijk en perfect voor een snelle versie.