Trefwoord: club sandwich, kipfilet, sandwich, sriracha, sriracha mayonaise
Voorbereidingstijd: 15 minutenminuten
Bereidingstijd: 4 minutenminuten
Totale tijd: 19 minutenminuten
Servings: 2personen
Scherm blijft aan zolang je kookt.
Ingredients
6boterhammen naar keuze
2tros tomatenin plakjes gesneden
2eieren
100gramkipfilet beleg
100gram plakjes ontbijtspek
2avocado's1 als je niet van een dikke laag avocado houdt
snufvers gemalen zwarte peper en zout
snufjechilivlokken
scheutjecitroensap
handjegemengde sla
Sriracha mayonaise
4eetlepelsmayonaise
1eetlepelsriracha
1/2theelepelknoflookpoeder
snufvers gemalen zwarte peper en zout
scheutjecitroensap
Instructions
Kook de eieren voor 4-5 minuten en als ze iets afgekoeld zijn, snijd ze dan in plakjes. Bak de plakjes ontbijtspek krokant in een pan zonder olie te gebruiken. Maak eventueel de sriracha mayonaise als je die zelf wilt maken. Meng hiervoor alle ingrediënten zoals aangeven. Je kan eventueel ook kant en klare gebruiken. (vind ik persoonlijk iets minder lekker) Prak de avocado fijn met een scheutje citroensap, snuf peper, zout en chilivlokken.
Rooster eventueel de boterhammen. Het lekkerste is om maar 1 kant van het brood te grillen op een grillpan. (dit eet ook makkelijker)
Smeer 1 kant van het brood in met een dikke laag sriracha mayonaise. Leg daarop plakjes krokant gebakken ontbijtspek en daarop plakjes tomaat. Leg hierop 1 boterham waarvan nu de onderkant is ingesmeerd met een klein beetje siracha mayonaise (die kant ligt dan op de tomaat) Smeer de bovenkant van het brood in met een dikke laag avocado, daarop leg je een klein beetje sla en daarop plakjes kipfilet beleg. Bestrooi de kipfilet met een beetje peper en zout. Leg dan de plakjes ei erop. Smeer van de laatste boterham 1 kant in met sriracha mayonaise en leg de besmeerde kant op de eieren.
Snijd de sandwich doormidden en steek in iedere helft een houten prikker zodat het bij elkaar blijft.