Meng in een schaaltje de gembersiroop, sojasaus, ketjap manis, sriracha, bruine suiker, five spice en korianderpoeder.
Haal het vlees ongeveer 20-30 min. voor bereiding uit de koelkast. Bestrooi de stukjes vlees met een flinke snuf versgemalen zwarte peper, zout en bloem.
Verhit een scheutje olie en een klont roomboter in een stoofpan en bak het vlees in porties kort rondom goudbruin aan. Haal het vlees uit de pan.
Voeg een kleine scheutje olie weer toe in de pan en fruit de uien met de knoflook en de verse gember kort aan. Voeg het schaaltje met de "saus" toe samen met een blikje kokosmelk. Roer alles even goed door elkaar.
Leg het vlees terug in de pan samen met de steranijs en de laurier.
Leg de deksel op de pan (niet helemaal sluiten) en laat minimaal 4 uur pruttelen. Hoe langer hoe lekkerder! Wanneer het vlees gaar is, haal de deksel helemaal van de pan en laat eventueel nog een half uurtje extra pruttelen voor een dikkere saus. Haal de laurier en steranijs (als je ze kunt vinden) uit de pan voor serveren.
Serveer de stoof met kruidige rijst, boontjes of andere groenten en bestrooi eventueel met sesamzaadjes en/of bosui.
Gang: avondeten
Keuken: Chinees, Chinese
Chinese stoof, five spice, five spice kruiden, rundvlees, rundvlees stoof, stoof, stoofvlees