Trefwoord: romige bloemkoolsoep, snel soep recept, soep recepten, vegetarische bloemkoolsoep
Voorbereidingstijd: 10 minutenminuten
Bereidingstijd: 20 minutenminuten
Totale tijd: 30 minutenminuten
Servings: 4personen
Scherm blijft aan zolang je kookt.
Wat heb je nodig (ingrediënten)
1bloemkoolin roosjes gesneden
250gramzoete aardappelgeschild en ik blokjes gesneden
1uigesnipperd
3teentjesknoflookfijngehakt
3 centimeterverse gemberschild en geraspt
70gramgele curry pasta
1groentebouillonblokje
850milliliterwater
250milliliterkokosmelk
1/2 limoensap nodig
2stengelsbosuiin fijne ringetjes gesneden
handjegezouten cashewnotenfijngehakt
snufjechilivlokkenoptioneel
Zo maak je het (bereidingswijze)
Verhit een scheutje olie in een soeppan. Fruit de uien met gember aan. Voeg de knoflook en gele currypasta toe en bak dit kort mee.
Voeg dan de bloemkoolroosjes en zoete aardappel toe en meng alles goed door elkaar.
Giet het water erbij en verkruimel het bouillbonblokje erbij. Breng de soep aan de kook. Zet het vuur zachter en laat 15-20 minuten zachtjes koken tot de bloemkool en zoete aardappel gaar zijn.
Haal de pan van het vuur en pureer de soep met een staafmixer. Voeg de kokosmelk toe en roer goed door. Breng de soep op smaak met limoensap en eventueel een snuf zout.
Verdeel de bloemkoolsoep in 4 kommen, bestrooi met de bosui en fijngehakte cashewnoten en eventueel met een snufje chilivlokken.
TIP: voeg niet alle kokosmelk toe maar bewaar een beetje ter garnering. TIP: de bosui die je overhoudt kan je eventueel gebruiken voor een broodje warme beenham met pindasaus of maak de volgende dag een heerlijke pad thai.