Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Romige wortelsoep met champignons
Geniet deze herfst van een heerlijke romige wortelsoep met champignons. Deze soep is gezond, betaalbaar en makkelijk klaar te maken.
3.34
van
3
stemmen
Printen
Pin
Klik Hier: recept opslaan in je eigen kookboek
Opgeslagen!
Gang:
avondeten, Bijgerecht, Lunch
Keuken:
Nederlands
Trefwoord:
champignons, romige wortelsoep, wortelen, wortelsoep
Voorbereidingstijd:
10
minuten
minuten
Bereidingstijd:
20
minuten
minuten
Totale tijd:
30
minuten
minuten
Porties:
4
personen
Kook stand
Scherm aanhouden tijdens het koken
Equipment
1 soeppan
of stoofpan
Ingrediënten
500
gram
wortelen
in stukjes gesneden
250
gram
champignons
in partjes gesneden
1
ui
gesnipperd
3
teentjes
knoflook
geraspt
2
tl
gedroogde tijm
snufje
chilivlokken
1,5
theelepel
gerookte paprikapoeder
gewone paprikapoeder mag ook
2
theelepels
kerriepoeder
1
theelepel
kurkuma
flinke
snuf
versgemalen zwarte peper
1,5
groentebouillonblokje
700
milliliter
heet water
250
milliliter
kookroom
ik gebruikte plantaardige kookroom
Instructies
Verhit een scheutje olie in een stoof-soeppan en fruit de uien kort aan.
Voeg de wortelen, champignons, knoflook, specerijen, verkruimelde bouillonblokjes toe en bak 3-5 minuten op middelhoog vuur mee.
Voeg het hete water toe, breng de soep aan de kook, zet het vuur lager en laat 20 minuten afgedekt pruttelen.
Pureer de soep met een staafmixer. Voeg de room toe en meng door de soep.
Breng de soep op smaak met eventueel extra zwarte peper en/of snufje zout. Eet smakelijk!
TIP: voeg niet alle room in 1x toe maar bewaar een beetje ter garnering.
TIP: bak eventueel wat partjes extra champignons ter garnering.
Heb je dit recept gemaakt, laat het ons weten!
Vermeld
@Familie.over.de.Kook
of tag
#familieoverdekook
!
*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer