Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Lactose vrije panna cotta
Ben je lactose intolerant? Dan kan ook jij voortaan gewoon genieten van een super romige en smaakvolle lactose vrije panna cotta.
4.41
van
5
stemmen
Printen
Pin
Klik Hier: recept opslaan in je eigen kookboek
Opgeslagen!
Gang:
dessert, Nagerecht, toetje
Keuken:
Italiaans
Trefwoord:
lactose vrije panna cotta, lactose vrije slagroom, panna cotta, sojamelk, zuivelvrije panna cotta
Voorbereidingstijd:
10
minuten
minuten
Bereidingstijd:
5
minuten
minuten
Totale tijd:
3
uur
uur
15
minuten
minuten
Porties:
4
personen
Kook stand
Scherm aanhouden tijdens het koken
Equipment
4 kleine (mooie) glaasjes
Ingrediënten
200
milliliter
sojamelk
200
milliliter
lactose vrije slagroom
ik gebruik die van het merk MinusL
3
blaadjes
gelatine
of 2,5 als je een iets minder stevige panna cotta wilt
35
gram
suiker
of 50 gram als je een zoetekauw bent
1
zakje
vanillesuiker
2
stuks
steranijs
Instructies
Week de blaadjes gelatine in een schaaltje koud water.
Verwarm in een steelpannetje de sojamelk, lactose vrije slagroom, suiker, vanillesuiker en steranijs.
Breng het mengsel tegen de kook aan, haal van het vuur en haal de steranijs eruit.
Knijp de blaadjes gelatine uit en spatel dit door het panna cotta mengsel.
Vul 4 glaasjes met het panna cotta mengsel en laat minimaal 3 uur opstijven in de koelkast.
Serveer de panna cotta met toppings naar eigen smaak. Eet smakelijk!
TIP: wij zijn geen grote "toetjes eters", dus het recept is goed voor 4 kleinere porties.
Heb je dit recept gemaakt, laat het ons weten!
Vermeld
@Familie.over.de.Kook
of tag
#familieoverdekook
!
*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer