Verwarm de oven voor op 200 graden. Halveer in de lengte de courgettes. Verwijder het vruchtvlees met een lepel en hak het vruchtvlees zeer fijn.
Knijp met je handen in porties overtollig vocht uit het vruchtvlees. Je kunt het vruchtvlees ook in een fijne zeef doen en met een pollepel het vocht eruit drukken.
Meng het vruchtvlees in een kom met de eieren, panko, gedroogde Provencaalse kruiden, peper, zout, chilivlokken, citroenrasp, scheutje olijfolie, helft van de geraspte Parmezaanse kaas en de fijngesneden mozzarella.
Leg de courgette in een ovenschaal. Vul met het "courgette" mengsel en bestrooi met de overgebleven kaas en eventueel nog een beetje extra panko voor een krokante bite. Bak in 20-30 minuten gaar en goudbruin.
Serveer de courgette met een pasta, salade, stokbrood/ciabatta of als hapje.
TIP: wel iets duurder maar o zo lekker...gebruik 75 gram kant en klaar geraspte mozzarella in plaats van mozzarella blokjes. Kant en klaar geraspte mozzarella verliest geen vocht en smelt super goed!
TIP: in plaats van Parmezaan kan je ook Grana Padano gebruiken. Ook lekker is oude kaas. Totaal niet Italiaans natuurlijk maar wel lekker.