1eetlepelsambal badjakminder als je niet van pittig houdt
1/4 theelepelknoflookpoeder
1eetlepelketchup
snufjeversgemalen zwarte peper
waternaar eigen dikte toevoegen
Instructies
Meng alle ingrediënten voor de pittige satésaus. Voeg water naar eigen inzicht toe. Verwarm de satésaus even kort op het fornuis wanneer je de satésaus nodig hebt.
Verhit olie in een wok en bak en bak de uien met de sambal en de knoflook. Voeg de trassi toe, verkruimel het bouillonblokje en bak dit kort mee. Voeg dan de hamblokjes en de diepvries erwtjes toe en roerbak weer kort mee. Voeg de afgekoelde mie toe en hussel alles goed door elkaar.
Zet het vuur nu laag en roer het los geklopte ei erdoor. Laat nog even op laag vuur staan. Wil je de gemarineerde kip erbij eten, dan kan je dit het beste maken nadat je de bami klaargemaakt hebt.