Verwijder de steel van de oesterzwammen en scheur of snijd de oesterzwam in dunne reepjes. Snijd de kastanjechampignons in partjes.
Verhit een scheutje olijfolie in een stoofpan. Bak de uien met de oesterzwammen, champignons, knoflook en een flinke snuf versgemalen zwarte peper tot de champignons beginnen te kleuren.
Voeg de paprikapoeder, kerriepoeder, gedroogde tijm, pul biber (chilivlokken), grove mosterd, verkruimeld bouillonblokje en de bloem toe en bak kort mee.
Voeg vervolgens de kokosmelk, wijn en bouillon toe samen de laurierblaadjes en laat 10-15 minuten zachtjes koken tot de saus begint in te dikken. Geen deksel op de pan doen.
Voeg dan de doperwtjes toe en laat nog 4-5 minuten zachtjes koken. Breng op smaak met een snuf extra versgemalen zwarte peper en/of zout en roer er de fijngehakte peterselie doorheen. Haal vlak voor serveren de laurierblaadjes uit de stoof.
Serveer de oesterzwammen stoof met orzo, pasta, rijst, ciabatta of stokbrood. Wij eten zelf graag deze stoof met versgebakken brood en een simpele salade.
TIP: gebruik je liever geen wijn? Voeg dan gewoon extra kokosmelk of water toe. Er zitten genoeg specerijen in de stoof om niet saai van smaak te worden zonder de witte wijn.