Maak de andijviestamppot: kook de aardappelen gaar, giet deze af en stamp de aardappelen met de melk, kerriepoeder, peper, zout en klontje boter tot een puree. Spatel de andijvie erdoorheen en de geraspte kaas.
Als de aardappelen koken maak dan ook het gehakt in ketjap alvast klaar: verhit een klontje roomboter en een scheutje zonnebloemolie in een hapjespan. Fruit de uien met de knoflook, snuf peper, snuf zout, sambal badjak en sambal oelek voor 3-5 minuten. Voeg het gehakt toe en bak het gehakt op redelijk hoog vuur goudbruin en gaar. Voeg de tomatenpuree, bruine suiker en ketjap toe. Bak dit kort mee. Breng eventueel op smaak met extra peper/zout.
Serveer de andijviestamppot met het ketjap gehakt los of spatel het gehakt door de stamppot. Dit ziet er niet super smakelijk uit maar is wel ontzettend lekker.