12stuksmie nestjesgekookt en afgekoeld (geen must maar is lekkerder)
1/2kip bouillonblokje
1uifijngesnipperd
2teentjesknoflookfijngesneden
150gramhamblokjes
1/2theelepeltrassiniet een te grote theelepel gebruiken
1theelepelsambal badjak
1eilosgeklopt (klein ei gebruiken anders de helft van een ei)
handjediepvries erwtjesof uit blik
olie
pittige satésaus
2grote eetlepelspindakaasnaar keuze
5eetlepelsketjap manis
1eetlepelsambal badjakminder als je niet van pittig houdt
1/4 theelepelknoflookpoeder
1eetlepelketchup
snufjepeper
waternaar eigen dikte toevoegen
Instructies
Meng alle ingrediënten voor de pittige satésaus. Voeg water naar eigen inzicht toe. Verwarm de satésaus even kort op het fornuis wanneer je de satésaus nodig hebt.
Verhit olie in een wok en bak en bak de uien met de sambal en de knoflook. Voeg de trassi toe, verkruimel het 1/2 bouillonblokje erbij en bak dit kort mee. Voeg dan de hamblokjes en de diepvries erwtjes toe en roerbak weer kort mee.
Voeg de afgekoelde mie toe en hussel alles goed door elkaar. Zet het vuur nu laag en roer het los geklopte ei erdoor. Laat nog even op laag vuur staan.
Wil je de gemarineerde kip erbij eten, dan kan je dit het beste bakken nadat je de bami klaargemaakt hebt.