Go Back
–+ servings

Speculaas boterkoek met amandelschaafsel

5 van 1 stem
Afdrukken Pin
Gang: Nagerecht/Toetje, Snack, Tussendoortje
Keuken: Nederlandse
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 25 minuten
Totale tijd: 35 minuten
Porties: 1 boterkoek

Ingrediënten

  • 250 gram roomboter op kamertemperatuur
  • 250 gram bloem
  • 175 gram donkerbruine basterdsuiker
  • snufje zout
  • 1,5 eetlepel speculaaskruiden
  • 2 eieren
  • klein handje amandelschaafsel

Instructies

  • Mix de boter met het bloem, basterdsuiker, 1 ei en 1,5 el speculaaskruiden en kneed het even goed door. (het deeg blijft plakkerig) Wikkel het deeg in een stuk huishoudfolie en leg het voor 30 minuten in de koelkast. Verwarm de oven voor op 210 graden. Vet een springvorm in en bestuif deze met een beetje bloem. Verdeel het deeg gelijkmatig over de bodem en druk dit goed aan. Trek eventueel met een vork lijntje over het deeg. Klop het andere ei los met een scheutje melk en bestrijk de bovenkant van het deeg hiermee. Bestrooi met een handje geschaafde amandelen en bak in 25-30 minuten goudbruin. Laat de boterkoek afkoelen.