kleinhandjeamandelschaafselmag ook hele amandelen zijn
Instructions
Verwarm de oven voor op 195 graden.
Mix de boter met de bloem, basterdsuiker, 1 ei en de speculaaskruiden. Kneed het even goed door. (het deeg blijft plakkerig) Wikkel het deeg in een stuk huishoudfolie en leg het voor 30 minuten in de koelkast. Ik sla deze stap tegenwoordig steeds vaker over. Het deeg is dan iets moeilijker in de vorm te krijgen maar ik heb niet altijd zin om te wachten ;-)
Vet een springvorm in en bestuif deze met een beetje bloem. (je kan ook een lage ronde ovenschaal gebruiken) Verdeel het deeg gelijkmatig over de bodem en druk dit goed aan.
Kluts het andere ei los en bestrijk de bovenkant van het deeg hiermee. Maak eventueel met een vork strepen in het deeg. Bestrooi met een handje geschaafde amandelen en bak in 25-30 minuten de boterkoek goudbruin. Laat de boterkoek afkoelen op een rekje voordat je de koek uit zijn vorm haalt.