Go Back
+ servings

aubergine stoof met kip en aardappel

4 van 7 stemmen
Afdrukken Pin
Gang: avondeten
Keuken: Indiase
Voorbereidingstijd: 15 minuten
Bereidingstijd: 40 minuten
Totale tijd: 55 minuten
Porties: 6 personen

Ingrediënten

  • 350 gram Kippendijen in stukken gesneden
  • 2 stuks aubergine in blokjes van 2 bij 2 cm gesneden
  • 3 stuks trostomaten in stukjes gesneden
  • 3 teentjes knoflook geraspt
  • 500 gram iets kruimige aardappelen geschild en in blokjes van 3 bij 3 cm gesneden
  • 1 rode peper fijngehakt
  • 1 jalapeno fijngehakt
  • 1 ui gesnipperd
  • 300 milliliter water
  • flinke snuf vers gemalen zwarte peper en zout
  • 1 eetlepel garam masala
  • 1/2 eetlepel komijnpoeder
  • 1 eetlepel kurkuma
  • 1 eetlepel paprikapoeder
  • 1/2 eetlepel gedroogd korianderblad
  • 1 blikje (350gram) kikkererwten
  • olie en roomboter

Instructies

  • Bestrooi de kip met peper en zout. Verhit in een grote stoof op hapjespan een klontje roomboter en een scheutje olie. Bak de kip rondom goudbruin aan en haal uit de pan.
  • Fruit in het overbleven vet de uien met rode peper en jalapeño. Voeg de knoflook, garam masala, kurkuma, paprikapoeder en komijnpoeder toe. Bak dit 30 sec. mee. Vervolgens voeg je de tomaten, aubergine, aardappels, kikkererwten (inclusief vocht) en kip toe. Meng alles goed door elkaar en voeg 300 milliliter water toe. Leg de deksel op de pan en laat 30-40 minuten zachtjes koken. Het gerecht is klaar als de aardappelen gaar zijn. (het kan dus zijn dat het bij jou iets langers duurt).
  • Mocht de saus te dun zijn, voeg dan een maïzena papje toe. Meng 1 eetlepel maïzena met een klein scheutje koud water. Voeg dit aan het gerecht toe en kook even kort mee.
  • Serveer eventueel met rijst, naan of een salade. Lekker met een frisse yoghurtdip en fijngehakte koriander. TIP: een dag na het bereiden is het gerecht eigenlijk op zijn lekkerst.