2trostomatenin blokjes gesneden, zonder vruchtvlees
6radijsjesin stukjes gesneden
1/3komkommerin blokjes gesneden
Zo maak je het (bereidingswijze)
Maak de gekarameliseerde uien: Verwarm een flinke scheut olie in een hapjespan en bak de uien op hoog vuur met een snuf peper en zout voor ongeveer 2-3 minuten. Voeg de sambal en de honing toe en bak dit kort mee. Zet het vuur laag en voeg de tijm toe. Laat de uien ongeveer 10-15 minuten zachtjes karameliseren. (vergeet niet tussentijds de uien om te scheppen)
Meng alle ingrediënten voor de simpele tonijnsalade en zet eventueel in de koelkast tot gebruik.
Meng de radijsjes, tomaat en komkommer in een schaaltje.
Verwarm de wraps volgens de gebruiksaanwijzing (ik bak ze altijd in een droge koekenpan)
Beleg de wrap met een handje sla, daarop de groenten, daarop de tonijnsalade en vervolgens de gekarameliseerde uien. Rol de wrap op een eet smakelijk!
TIP: meng de tonijnsalade met de gekarameliseerde uien. TIP: de wraps zijn ook erg lekker met Pecorino of Grana Padano flakes/snippers ertussen.
Gang: avondeten, Lunch
Keuken: Nederlands, Nederlandse
gekarameliseerde uien, gezonde wraps, tonijn, tonijnsalade, wraps met tonijn