Trefwoord: gehakt, ovenschotel, tomatensaus, wraps, wraps met gehakt
Voorbereidingstijd: 10 minutenminuten
Bereidingstijd: 20 minutenminuten
Totale tijd: 30 minutenminuten
Servings: 4personen
Scherm blijft aan zolang je kookt.
Wat heb je nodig (ingrediënten)
500gramhalf om half gehakt
70gramtomatenpuree= klein blikje
1blikje tomatenblokjes
1uigesnipperd
3teentjesknoflookfijngehakt
3paprika'sin blokjes gesneden
250gramchampignonsgrof gesneden
1eetlepelsambal badjak
2theelepelspaprikapoeder
1,5theelepelkomijnpoeder
2theelepelskerriepoeder
1theelepeluienpoeder
2theelepelsgedroogde peterselie
100gramgeraspte kaasik gebruikte extra belegen
flinke snufvers gemalen zwarte peper en zout
8stukstortilla wrapsik gebruikte medium formaat
1theelepelsuiker=optioneel
Zo maak je het (bereidingswijze)
Verwarm de oven voor op 180 graden hetelucht en vet een ovenschaal iets in.
Verhit een scheutje olie in een grote hapjespan of wok. Bak de uien met de knoflook, paprika's, champignons, snuf peper, snuf zout en sambal badjak. Voeg het gehakt toe samen met de paprikapoeder, kerriepoeder, komijnpoeder, uienpoeder, gedroogde peterselie en bak tot het gehakt goudbruin is.
Voeg de tomatenpuree toe en bak kort mee. Voeg dan de tomatenblokjes toe met eventueel 1 tl suiker. Laat de saus 10 minuten zonder deksel pruttelen.
Vul de wraps met het gehakt-tomatensaus vulling. (zorg ervoor dat je niet alle saus gebruikt) Bestrooi een beetje kaas over de vulling en rol de wraps op. Leg alle wraps in de ovenschaal. Giet een klein beetje van de overgebleven saus over de wraps en bestrooi met de overgebleven geraspte kaas. Bak de wraps ongeveer 5-10 minuten in de oven.
Serveer met een frisse salade en eventueel een klodder crème fraiche of een yoghurtdip. Eet smakelijk!