Verwarm de oven voor op 200 graden. Vet een ovenschaal in.
Scheur of snijd de plakjes ham in stukjes.
Snijd de kontjes (ongeveer 1,5 cm vanaf de onderkant) van de asperges eraf en schil de asperges.
MAAK DE BECHAMELSAUS
Smelt de boter in een kleine kookpan. Roer de bloem door de boter. Verwarm de bloem ongeveer 1 minuut, blijf roeren.
Voeg nu scheut voor scheut de melk toe en blijf roeren. Verwarm de saus tot je een gebonden saus hebt. Doe dit op middelhoog vuur. De saus mag best een beetje pruttelen.
Haal de pan van het vuur en breng de bechamelsaus op smaak met de Vadouvan specerijen en zout naar smaak.
GA VERDER MET DE OVENSCHOTEL
Leg de asperges in de ovenschaal. Giet de bechamelsaus eroverheen, verdeel de in stukjes gesneden ham eroverheen en bestrooi met de geraspte kaas.
Dek de ovenschaal af met aluminiumfolie en bak de asperges in de oven voor 15 minuten.
Haal dan de aluminiumfolie eraf en bak de ovenschotel voor nog eens 10-15 minuten. Bestrooi voor serveren de witte asperges in bechamelsaus met fijngehakte peterselie. Dit staat niet alleen mooi maar geeft ook extra smaak. Eet smakelijk!