1,5kilokruimige aardappelsgeschild en in kleinere stukken gesneden
4grote stronkenwitlof
1bekertje (125gram)zure room
100gramgeraspte kaas
1theelepelpaprikapoeder
1theelepelsambal badjak
2theelepelshoning
1tl nootmuskaat
scheutjemelk
1bakje verse Italiaanse kruidenmixverkrijgbaar bij de AH (je hebt de helft nodig)
peper en zout
Zo maak je het (bereidingswijze)
Verwarm de oven voor op 220 graden. Kook de aardappels gaar in ongeveer 15-20 minuten. Maak ondertussen de witlof klaar.
Halveer de witlof stronken en snijd de harde kern eruit. Snijd vervolgens de witlof in stukjes. Hak de helft van het bakje Italiaanse kruiden fijn. Verwarm een scheutje olie in een hapjespan en bak de witlof met een snuf peper en zout voor ongeveer 2 minuten. Voeg dan de nootmuskaat, paprikapoeder, sambal badjak, Italiaanse kruiden en de honing toe. Bak de witlof tot de witlof nog net een beetje bite heeft. Dit duur ongeveer 4-5 minuten. Zet het vuur uit en voeg het bekertje zure room toe. Roer dit goed door de witlof. Meng de helft van de geraspte kaas erdoorheen. Giet de aardappels af en stamp deze met een scheutje melk, peper en zout fijn. Voeg de witlof toe en schep een aantal maal goed door.
Vet een ovenschaal in. Schep hierin de witlofstamppot en bestrooi met de geraspte kaas. Bestrooi eventueel nog met wat extra paprikapoeder en peper. Bak de witlof ovenschotel nog 10-15 minuten in de oven. Serveer met vis of vlees naar keuze.