Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Vegan chocolade muffins met banaan
Wil je een lekker tussendoortje maken? Maak dan eens deze heerlijke vegan chocoalde muffins met banaan.
Vind jij dit recept lekker?
Print Recept
Pinterest
Bewaar in jouw kookboek
Deze staat in je kookboek
Gang:
Tussendoortje
Keuken:
Amerikaans, Nederlands
Trefwoord:
banaan, bananen muffins, chocolade, muffins, muffins met banaan, vegan, vegan muffins
Voorbereidingstijd:
5
minuten
minuten
Bereidingstijd:
20
minuten
minuten
Totale tijd:
25
minuten
minuten
Servings:
8
muffins
Kookmodus:
Scherm blijft aan zolang je kookt.
Equipment
1 muffin/cupcake bakblik
muffin/cupcake papiertjes
Ingredients
▢
2
stuks
banaan
geschild en geprakt
▢
175
gram
bloem
ik gebruik speltbloem
▢
100
milliliter
zonnebloemolie
▢
125
milliliter
sojamelk
▢
2
theelepels
appelciderazijn
▢
1/2
zakje
bakpoeder
▢
1/3
theelepel
baksoda
▢
100
gram
lichtbruine basterdsuiker
▢
30
gram
cacaopoeder
▢
100
gram
vegan chocolade
in stukjes gehakt: ik gebruik mix van puur en melk
▢
snufje
zout
Instructions
Meng de sojamelk met de appelcider azijn en laat 10 minuten staan.
Verwarm de oven voor op 180 graden. Leg de cupcake/muffins papiertjes in de cupcake bakplaat.
Meng de bloem met een snufje zout, baksoda, bakpoeder, cacaopoeder en lichtbruine basterdsuiker.
Voeg de sojamelk en zonnebloemolie toe en spatel goed door elkaar.
Spatel dan de geprakte bananen en 2/3 van de in stukjes gehakte chocolade door het beslag.
Schep het beslag in de cupcake papiertjes. Verdeel de overgebleven chocolade over de muffins.
Bak de muffins in 15-20 minuten gaar. Laat de muffins op een rooster afkoelen. Eet smakelijk!
Heb je dit recept gemaakt, laat het ons weten!
Vermeld
@Familie.over.de.Kook
of tag
#familieoverdekook
!
*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer