Deze tortellini ovenschotel met tonijn en spinazie is echt een favoriet bij ons thuis! Simpel, snel en boordevol smaak. Perfect voor een drukke (werk)dag.
Trefwoord: makkelijke ovenschotel, pasta ovenschotel, tortellini ovenschotel
Voorbereidingstijd: 5 minutenminuten
Bereidingstijd: 20 minutenminuten
Totale tijd: 25 minutenminuten
Servings: 4personen
Scherm blijft aan zolang je kookt.
Wat heb je nodig (ingrediënten)
2blikjestonijn in water
500gramverse tortellini
600gramverse spinazie
100gramgeraspte mozzarella
35gramgrana padanogeraspt
flinkehandverse basilicum
500millilitergezeefde tomaten
1uigesnipperd
3teentjesknoflookgeraspt
1/2groentebouillonblokje
1eetlepelbloem
1eetlepelgedroogde oregano
flinkesnufversgemalen zwarte peper
snufjechilivlokken
olijfolie
Zo maak je het (bereidingswijze)
Verwarm de oven voor op 200 graden hetelucht en vet een ovenschaal in met olijfolie.
Breng een pan koud water aan de kook, voeg de tortellini toe en bak 1,5 minuut minder dan op de verpakking beschreven staat. Maak ondertussen de pastasaus klaar. 👇
Fruit de ui met knoflook, oregano en chilivlokken kort aan. Voeg de spinazie in delen toe en bak tot het geslonken is. Roer vervolgens de bloem erdoorheen.
Voeg de gezeefde tomaten, het bouillonblokje, zwarte peper en tonijnstukken toe.
Schep de tortellini door de saus en schep alles in de ingevette ovenschaal. Bestrooi met de kazen, extra oregano en bak 10-15 minuten goudbruin. Laat de ovenschaal een paar minuutjes afkoelen. Bestrooi voor serveren met de verse basilicum. Eet smakelijk. 😋
TIP: voor heerlijke kruiden en specerijen in gerechten gebruiken wij graag de kruiden van Van Beekum Specerijen.