Deze tortellini ovenschotel met tonijn en spinazie is echt een favoriet bij ons thuis! Simpel, snel en boordevol smaak. Perfect voor een drukke (werk)dag.
Verwarm de oven voor op 200 graden hetelucht en vet een ovenschaal in met olijfolie.
Breng een pan koud water aan de kook, voeg de tortellini toe en bak 1,5 minuut minder dan op de verpakking beschreven staat. Maak ondertussen de pastasaus klaar. 👇
Fruit de ui met knoflook, oregano en chilivlokken kort aan. Voeg de spinazie in delen toe en bak tot het geslonken is. Roer vervolgens de bloem erdoorheen.
Voeg de gezeefde tomaten, het bouillonblokje, zwarte peper en tonijnstukken toe.
Schep de tortellini door de saus en schep alles in de ingevette ovenschaal. Bestrooi met de kazen, extra oregano en bak 10-15 minuten goudbruin. Laat de ovenschaal een paar minuutjes afkoelen. Bestrooi voor serveren met de verse basilicum. Eet smakelijk. 😋
TIP: voor heerlijke kruiden en specerijen in gerechten gebruiken wij graag de kruiden van Van Beekum Specerijen.
Gang: avondeten
Keuken: Nederlands
makkelijke ovenschotel, pasta ovenschotel, tortellini ovenschotel