Deze Thaise groene curry met broccoli en paksoi is een snelle, kruidige en romige avondmaaltijd bomvol smaak. Deze vegetarische curry is makkelijk te maken en heerlijk met (haver)rijst of noedels.
35-70gramgroene currypastahoeveelheid naar eigen smaak
400milliliterkokosmelk
200milliliterwater
1/2groentebouillonblokje
1limoensap nodig
1theelepelkurkuma
1 flinketheelepelkerriepoeder
zonnebloemolie
100gram(gezouten) cashewnoten
Zo maak je het (bereidingswijze)
TIP: als je dit gerecht met rijst gaat eten kook dan eerst de rijst volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking of kook de rijst luchtig en kruidig zoals ik hem meestal maak. Gebruik je haverrijst? Dan moet je wel echt de gebruiksaanwijzing op de verpakking volgen.
Maak de Thaise groene curry
Verhit een scheutje zonnebloemolie in een koekenpan of hapjespan en fruit de uien met de knoflook en gember voor ongeveer 2-3 minuten.
Voeg de currypasta, kurkuma en kerriepoeder toe en bak kort mee.
Giet de kokosmelk en water erbij. Verkruimel tevens het bouillonblokje eroverheen. Roer alles door. Voeg dan de broccoliroosjes toe, breng aan de kook. Zet het vuur dan zachter en laat 5 minuten met de deksel op de pan zachtjes koken.
Voeg de paksoi toe en laat nog eens 3 minuten zachtjes koken. Breng de saus op smaak met limoensap.
Schep de rijst over 4 borden en verdeel hier overheen de broccoli en paksoi in groene currysaus. Bestrooi met grof gehakte (gezouten) cashewnoten en de bosuit. Eet smakelijk 😋
Hoe snijd je een paksoi? Was de paksoi goed , spoel de bladeren en stelen af onder koud water om vuil en zand te verwijderen. Snijd ongeveer 1-2 cm van de harde onderkant af. Snijd ongeveer 3 cm van het groen af. Snijd de stelen in stukjes van ongeveer 1-2 cm en de bladeren grof in bredere repen.
TIP: heb je minder currypasta gebruikt dan 70 gram? Vries dan de overgebleven currypasta in.