Meng de kip blokjes met 2 el olie en de tex mex kruiden.
Verhit een scheutje olie in een hapjespan of een grotere koekenpan en bak de kip rondom goudbruin aan.
Voeg de uien, paprika en knoflook toe en bak voor ongeveer 2 minuten mee.
Voeg dan de rijst, verkruimeld kip bouillonblokje en het water toe en roer alles goed door elkaar. Leg de deksel op de pan, breng aan de kook, zet het vuur nu lager en laat met de deksel op de pan 15-17 minuten zachtjes pruttelen. ( al het vocht moet verdampt zijn en de rijst gaar en "fluffy". )
Zet het vuur uit, bestrooi het gerecht met de Tex Mex geraspte kaas en laat afgedekt nog eens 5 minuten staan. Hierdoor kan de kaas lekker smelten.
Verdeel de Tex Mex rijst over 4 borden, bestrooi met fijngehakte koriander, een klodder Griekse yoghurt, tortilla chips en eventueel een snuf chilivlokken. Eet smakelijk!
GEBAKKEN BONEN EN MAIS:
Wij eten graag gebakken bonen en mais bij de Tex Mex rijst. Wanneer de kaas aan het smelten is, maak dan de gebakken bonen met mais.
Verhit een heel klein beetje olie in een koekenpan en bak de uitgelekte bonen en mais tot de mais goudbruin is. Breng op smaak met een snuf vergemalen zwarte peper, snufje zout en eventueel chilivlokken.