Verhit de roomboterboter of olie in een braadpan en bak het vlees rondom bruin. Haal het vlees uit de pan en zet apart.
Voeg indien nodig wat extra boter toe. Bak de uien en knoflook zacht en glazig samen met de sambal voor ongeveer 1 à 2 minuten.
Voeg de tomatenpuree toe en bak kort mee. Strooi daarna de paprikapoeder, kerriepoeder, korianderpoeder, nootmuskaat en kaneel en erbij en bak tevens kort mee.
Voeg dan het Drop Bock bier toe en schraap de aanbaksels los van de bodem. Doe het vlees terug in de pan en voeg de appelstroop, mosterd, laurierblaadjes met de kruidnagels en 1 verkruimeld rundvleesbouillonblokje toe. Laat alles goed mengen. TIP: prik de kruidnagels in een laurierblaadjes...zo kan je ze makkelijk terugvinden.
Breng de stoof aan de kook, zet het vuur dan laag en laat het stoofvlees minimaal 4 uur sudderen met de deksel op de pan. (Ik laat altijd een klein kiertje open)Roer af en toe en controleer of het vlees goed onderstaat. Voeg eventueel water toe als het nodig is. Wil je de saus wat dikker? Laat het deksel de laatste 30 minuten van de pan zodat het vocht kan inkoken.
Proef de stoof en voeg naar smaak nog wat zout of peper toe. Haal de laurierblaadjes met kruidnagel eruit en klaar is kees! Eet smakelijk 😋
TIP: helaas is het drop bock bier niet overal verkrijgbaar. Je zou ook een herfst of winter bockbier kunnen gebruiken. Liever geen alcohol? Gebruik dan een 0.0 bier.
Gang: avondeten
Keuken: Nederlands
bier, bockbier, stoof, stoofschotel, stoofvlees, stoofvlees met bier