Prik in de laurierblaadjes de kruidnagel. Zo kan je het straks makkelijk uit de stoof halen.
Bestrooi het vlees met peper en zout en bloem. Verhit een klontje roomboter in een stoofpan en bak het vlees in porties rondom goudbruin aan. Haal het vlees uit de pan en zet even apart.
Verhit eventueel opnieuw een klontje roomboter en bak de uien met de rode peper en geraspte gember voor ongeveer 2-3 minuten. Voeg de laos, gemalen koriander, kerriepoeder, knoflook en sambal toe en bak kort mee.
Voeg dan het vlees toe en meng alles door elkaar. Voeg dan de ketjap manis, basterdsuiker, gembersiroop, rijstazijn, grove mosterd en bier toe. Verkruimel het bouillonblokje erbij en roer alles even goed door.
Giet indien nodig nog een beetje water erbij. Het vlees moet net niet helemaal onder staan. Voeg de laurierblaadjes met de kruidnagel toe, breng aan de kook, zet het vuur zachter en laat de stoof minimaal 5 uur zachtjes pruttelen. Hoe langer hoe lekkerder de smaak zal zijn. Haal voor serveren de laurierblaadjes met kruidnagel eruit. Eet smakelijk 😋 Bestrooi de stoof vlak voor serveren eventueel met seroendeng.
TIP: blijft de saus te waterig? Voeg dan eventueel een maïzenapapje toe of zet het vuur hoger en kook met de deksel van de pan de stoof verder tot de saus de gewenste dikte heeft.