500gramspruitjesschoongemaakt en kontje verwijderd
8chipolata worstjes
100gramoude kaasgeraspt
Zo maak je het (bereidingswijze)
Verwarm de oven voor op 220 graden of 200 graden hetelucht.
Vet een ovenschaal in met een beetje (plantaardige) boter.
Kook de aardappelen gaar samen met het 1/2 bouillonblokje. Giet de aardappelen af en stamp tot een smeuïge puree met de melk en roomboter.
Breng op smaak met een flinke snuf zout, peper, kerriepoeder, Franse mosterd en de nootmuskaat.
Wanneer de aardappelen koken, kook dan ook de spruitjes beetgaar.
Schep de aardappelpuree in de ovenschaal. Verdeel hier overheen de spruitjes en de chipolata worstjes. Bestrooi vervolgens met de geraspte kaas. Bak de ovenschotel voor ongeveer 15 minuten in de oven. Eet smakelijk!
TIP: je kunt ook de worstjes bruin bakken in een koekenpan en de geraspte kaas door de aardappelpuree mengen. Zo bespaar je eventueel 15 minuten oventijd. TIP: ik heb nog een tip :-) Je kunt ook de spruitjes door de puree stampen, de kaas erdoorheen mengen en de chipolata worstjes bruinbakken in een koekenpan. Zo heb je een heerlijke spruitjes stamppot.